Skip to content

Karviaishillo

elokuu 3, 2010

Huh, marjaurakka on hoidettu. Ja kivaahan se on talven varalle säilöä. Eilen keittelin punaherukkamehua ja laitoin osan marjoista pakkaseen. Tänään on porissut maijassa mustaherukkamehu ja valkoherukka-raparperimehu. Vielä on puskissa muutama mustaviini- ja vihreäviinimarja, josko niistä hilloa laittaisi. Karviaiset laitoin kanssa hilloksi, voi että tuli hyvää! Sillä herkuttelenkin sitten aamuisin juustojen kanssa. Superherkkuaamiaiseni.

Nam!

Karviaishillo

2 litraa karviaisia
1/2 dl vettä
1 pkt hillo- ja marmeladisokeria

Karviaisia tuli tänä vuonna ensimmäisen kerran.

Laita huuhdotut marjat kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Keittele sellainen 10-15 minuuttia. Karviaiset ovat niin kovakuorisia, että avustin prosessia hieman muussaamalla niitä. Purkita desinfioituihin (itse hoidan sen kiehuvalla vedellä) purkkeihin ja säilytä kylmässä.

About these ads
2 kommenttia leave one →
  1. Anja Hakaoja permalink
    elokuu 3, 2010 7:48 pm

    Minä olen myös tehnyt karviaiset hilloksi hillosokerilla. Olen vain keittämisen päätteeksi sauvasekoittimella käynyt hillon läpi, niin ei jää niitä lötsköjä karviaisen kuoria. On muuten erinomaisen hyvä kakkuhillo – yhteen väliin mansikkahilloa ja toiseen karviaista. Kakusta ei tule äklön makeata.

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 4, 2010 2:45 pm

      Niin, joo, niinhän sen olisi saanut ihan sileäksi. Hyvä idea, kiitos! Varmasti sopii kakkuun, kun on sopivan kirpakkaa. Tänä aamuna jo valkohomejuuston kanssa herkuttelin hillolla:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: