Skip to content

Kanttarellikastike

heinäkuu 17, 2007

Ympyrä sulkeutuu, terveisiä jälleen Hangosta! Killumme täällä lähes täyteen ahdetussa satamassa. Oli kesän paras purjehduspäivä, aurinko porotti kuumasti ja tuuli oikein kunnolla (ja vielä myötätuuli, ensimmäistä kertaa osui meillä tänä kesänä). Kävimme kaupassa, ja torimyyjällä oli ah, niin ihania kanttarelleja. Päivällissuunnitelmat menivät saman tien uusiksi.

Onkohan parempaa ruokaa kuin kanttarellikastike?

Kanttarellikastike

1 vanha sipuli
Paljon valkosipulia (käytin 2 yhden kynnen valkkaria)
1 l kanttarelleja
Ruokakermaa (käytin 10 %)
Maizena vaaleaa suurustetta
Suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä, kirveliä

Pastaa
Parmesaania

Pilko sipulit ja valkosipulit. Putsaa sienet (itse huljuttelen runsaassa vedessä), ja pilko tarvittaessa suurimpia. Hauduta molempia sipuleita pannulla runsaassa oliiviöljyssä. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää sienet. Paista, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla. Lisää kerma (2-3 dl) ja suurusta. Suurus tarvitsee enää vain minuutin keittoajan. Mausta vielä mustapippurilla ja ripauksella kirveliä. Tarkista suola.

Tarjoa salaatin, pastan ja vasta raastetun parmesaanin kanssa. Namia! Kastikkeen kanssa voi myös keittää perunat, mutta mielestäni pasta on oikea seuralainen sienille. Kukin makunsa mukaan.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: