Skip to content

Nopea arkirisotto

helmikuu 7, 2009

Tässä on ruoka, joka esiintyy arjessamme usein, tosin aina hieman eri vaatteissa. Eli joukkoon voi lisätä lähestulkoon mitä tahansa. Itse käytän usein siitakesieniä, myös herkkusienet toimivat. Joukkoon voi vielä heittää paketillisen kirsikkatomaatteja antamaan uutta makua.

0,75-1 dl riisiä per syöjä
Oliiviöljyä
Hyvää kasvislientä
(Valkoviiniä)

Kuullota riisejä kattilan pohjalla oliiviöljyssä. Jos jääkaapista löytyy valkoviinin loppu, voit laittaa sekaan. Sen voi hyvin jättää poiskin. Eli ensin loraus valkoviiniä ja sen imeydyttyä lisätään kasvislientä vähän kerrallaan, kunnes risotto on kypsää (noin 10 minuuttia). Tai pelkkää kasvislientä. Ja kypsän riisin joukkoon esimerkiksi paistetut sienet tai muut kasvikset. Risoton voi myös maustaa sipulilla ja valkosipulilla.

Toimii myös lisäkkeenä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: