Skip to content

Maailman paras keksintö: pesto

helmikuu 14, 2009

Pesto on varmasti useimmille tuttu, ainakin purkista. Mutta jos et ole maistanut itse tehtyä, niin tee se jo tänään! Mikään ei ole parempaa kuin itse tehty pesto, lisäksi se nopea ja helppo ruoka. Perinteisin yhdistelmä on varmaan pesto ja spagetti, mutta se sopii mausteeksi tai täytteeksi moneen ruokaan. Itse tehty pesto säilyy jääkaapissa hyvinkin joitain päiviä.

Pesto

Kourallinen pinjansiemeniä
0,5-1 valkosipulin kynsi
1 ruukku tuoretta basilikaa
100 g vasta raastettua parmesaania
Noin 1 dl oliiviöljyä
Mustapippuria, suolaa

Raasta parmesaania ja kuori ja pilko valkosipuli. Nypi basilikan lehdet. Jos on hoppu, käytä pinjan siemenet sellaisenaan. Jos taas aikaa, paahda siemenet nopeasti kuumalla kuivalla pannulla. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella. Älä tee tahnasta liian hienoa, pieni rouheisuus saa jäädä. Peston ei kuulu olla kastikemaisen löysää, vaan rakenne on tahnamainen. Säätele löysyyttä mieleiseksi lisäämällä oliiviöljyä.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: