Skip to content

Siivouspäivän pestolasagne

helmikuu 14, 2009

Täytyy tunnustaa, lasagne kuuluu lempiruokiini, todella kuumimpaan kärkeen. Niinpä olen versioinut siitä varmasti parikymmentä versiota. Tämä on oikea herkkujen herkku, sillä kukapa voisi vastustaa itse tehtyä pestoa. Kun on huhkinut koko lauantaipäivän mökillä siivouspuuhissa, tämä maistuu taivaalliselle! Ohje on lisukkeista riippuen noin 4 hengelle.

Paras palkinto puurtamisesta on lasagne.

Pestolasagne

1 pieni tai keskikokoinen munakoiso
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
6 tomaattia
Valkokastiketta (5-10 dl maitoa, hieman vuoan koosta riippuen)
Lasagnelevyjä
Pestoa

Ruskista munakoisokuutiot ja hienonnetut sipulit oliiviöljyssä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrteillä (esimerkiksi salvia). Sekoita valmistamasi pesto munakoison joukkoon. Lado vuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, pesto-munakoiso-täytettä, tomaattisiivuja (päälle voi ripotella suolaa ja mustapippuria) sekä valkokastiketta. Anna muhia 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Lasagnen pitäisi aina antaa vetäytyä paiston jälkeen vähintään 15 minuuttia, mielellään kauemminkin. Maku paranee huomattavasti. Mutta harvoinpa jaksaa odottaa…

Katso peston valmistus täältä

Valkokastikkeen valmistus

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa 
suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna turvota hetki, älä ruskista. Kaada joukkoon maito pienissä erissä voimakkaasti vispaten. Näin säästyt ikäviltä jauhopaakuilta. Keitä noin 5 minuuttia koko ajan pohjaa myöden sekoittaen, ettei kastike pala pohjaan. Mausta suolalla.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: