Skip to content

Itse keitetty hernekeitto

maaliskuu 1, 2009

Ystävät tulivat meille viettämään sunnuntaina ulkoilupäivää, jonka jälkeen maistui itse tehty hernari. Kasvissyöjänä olen keittänyt hernekeiton aina itse, eikä purkki-serkku suoraan sanottuna kyllä enää maistukaan. Hernekeittoa voi maustaa lisäämällä sinne esimerkiksi sipulia ja tuoreita yrttejä. Mies paistoi vieraille ja itselleen keiton kruunuksi vielä pekonia. Hernekeiton keitin valmiiksi jo edellisenä päivänä, ja se maistuukin paremmalle makujen tasaannuttua. Meren jäällä tehdyn talvisen kävelylenkin ja kunnon hernarin jälkeen oli mukava herkutella vielä hyvällä omalla tunnolla milläpä muullakaan kuin pannukakulla. Tässäpä ulkoilupäivän loistava ateria!

500 g kuivattuja herneitä
2 porkkanaa
1 iso tai 2 pientä sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 ruukku tuoretta rakuunaa
Suolaa, mustapippuri

Liota herneitä vedessä yön yli. Kaada vesi pois. Keitä herneitä isossa kattilassa runsaassa vedessä noin parisen tuntia, eli kunnes ne pehmenevät ja alkavat rikkoutua. Poista ajoittain pinnalta reikäkauhalla herneiden kuoria ja vaahtoa. Kun herneet ovat kypsiä, tarkista nesteen määrä, eli poista tai lisää tarvittaessa. Lisää pilkottu sipuli, raastetut porkkanat ja mausta. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää pilkotut tuoreet yrtit.

Hernekeiton päälle kukin makunsa mukaan esimerkiksi sinappia tai smetanaa. Koska hernekeitto on isotöinen keittää, sitä kannattaa keittää vaikka parikin kattilallista ja pakastaa sopiviin annosrasioihin.

Kuohkean pannukakun ohjeen saat täältä.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: