Skip to content

Kuohkea pannukakku vuoassa

maaliskuu 1, 2009

Ulkoilun ja hernekeiton jälkeen maistuu kaikkein parhaalta niinkin yksinkertainen asia kuin pannukakku. Mielestäni paksu ja kuohkea on kaikkein paras.

Pannukakkutaikina on käsituntumalla tehty ja raaka-ainemäärät siksi suuntaa antavia. Tärkeintä on saada pannukakusta kuohkea ja paksu, vähän kuin ahvenanmaalainen pannukakku. Käytän aina mahdollisuuksien mukaan luomuraaka-aineita, ja paras pannukakku tuleekin luomumaidosta, -munista ja -jauhoista.

0,5 litraa tummansinistä luomumaitoa
1-2 luomukananmunaa
Luomujauhoja
1 tl suolaa
Muutama nokare voita

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Sekoita joukkoon suola ja jauhoja, kunnes taikina on paksuhkoa. Anna turvota mielellään pari tuntia. Voitele korkeareunainen uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Taikina tulee tässä korkeammalle kuin perus uunipeltipannarissa. Lisää pinnalle voinokareita. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti, eli kunnes kakku on kypsä ja pinta kauniin ruskea. Ja perinteisesti mansikkahillon kanssa, nam. Lakkahillo toimii myös.

Hernekeiton ohjeen saat täältä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: