Skip to content

Papuja, papuja, papuja!

maaliskuu 8, 2009

Viikonloppuna sain kunnon perheenemäntä-inspiksen, ja päätin keittää papuja ja herneitä pakkaseen. Purkistakin niitä saa, mutta kyllä itse keitetyt peittoaa aina muiden keittämät. Valikoimiin päätyi isoja valkoisia papuja, kikherneitä, soijapapuja ja pieniä valkoisia papuja. Näistä soijapavut itse keitettynä oli minulle uusi tuttavuus. Ja täytyy sanoa, että ensikohtaaminen oli miellyttävä! Soijapapuja tuli napsittua ihan sellaisenaan. Pavut ja herneet sopivat moneen ruokaan ja ihan vain lisäkkeenä salaattiin, jolloin siitä saa erittäin ruokaisan. Ja ne toimivat näin kasvissyöjälle tärkeänä proteiinin lähteenä. Tässä siis ohjeet papujen keittämiseen, reseptejä tippuu sitä mukaa, kun pakkanen tyhjenee.

Liota kuivattuja papuja/herneitä yön yli vedessä. Kaada vesi pois. Keitä papuja (ajat alla) suolavedessä, ja kaavi tarvittaessa reikäkauhalla päältä vaahtoa ja irtoavia kuoria. Varo keittämästä yli, ettei mene mössöksi. Kaada vesi pois ja jäähdytä. Ota osa käyttöön vaikka heti ja loput annospusseissa pakkaseen tai jääkaappiin marinoitumaan.

Keittoajat:
Pienet valkoiset pavut 30 min
Kikherneet 45 min
Suuret valkoiset pavut vajaat 1,5 h
Soijapavut 2 h
Kuvassa vasemmalta: pienet valkoiset pavut, kikherneet, isot valkoiset pavut, soijapavut

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: