Skip to content

Keitinpä kunnon kasvisliemen

maaliskuu 14, 2009

Telkkarissa kokit usein tekevät itse liemensä, ja minua on himottanut kyseistä kikkaa kokeilla. Otin itseäni niskasta kiinni ja keitin kasaan kunnon kasvisliemen. Lientä ajattelin käyttää superherkussani, eli valkopapu-salaattisikuri-keitossa, pelmenien kanssa sekä vielä arvoitukseksi jäävässä ruoassa. Ensimmäisen osan käytin jo, mutta kaksi osaa odottaa käyttöä pakkasessa. Mutta tässä siis ohje kunnon kasvisliemeen.

Itse tehty kasvisliemi

1 fenkoli
4 porkkanaa
1 iso sipuli
1 palsternakka
1 juuriselleri
2 lehtisellerin ”vartta”
4 isoa valkosipulin kynttä
2 oksaa rosmariinia
2 laakerin lehteä
Merisuolaa
Noin 2 litraa vettä

Kuori ja pilko kasvikset isoon kattilaan, heitä sekaan myös mausteet. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät ja keitä noin tunti, eli kunnes kasvikset ovat antaneet makunsa. Siivilöi kasvikset pois ja käytä tai pakasta liemi sopivissa annoksissa. Sekaan sopivat tietenkin omat lempikasvikset ja yrtit. Itse tosin lisään tuoreet yrtit vasta varsinaisen ruoan valmistusvaiheessa.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: