Skip to content

”Pastaa” porkkanasta ja juuripersiljasta (luit oikein)

maaliskuu 16, 2009

Olen usein tehnyt ”tagliatellea” porkkanasta ja kesäkurpitsasta. Eli vuolen kuorimaveitsellä kasviksista siivuja, jotka paistan pannulla ja vot! Nyt bongasin Olivia-lehdestä uuden idean: kasvikset voi myös keittää, jolloin tulos on paistamista kevyempi. Ei kun hommiin. Löysin kaupasta uuden lajin, juuripersiljan, jota päätin kokeilla. Juuripersilja on palsternakan näköinen ja maistuu makealta ehkä jopa porkkanaiselta ja persiljalta. Erikoista ja hyvää. Kainaloon päätin ottaa tutun porkkanan. Kastike ”pastalle” syntyi tofusta ja palsternakasta.

”Pasta”

2 isoa porkkanaa
1 juuripersilja

Kuori juurekset ja leikkaa pitkittäin niin ohuiksi suiruiksi kuin suinkin saat. Itse yritin saada niistä spagettimaisia, mutta paksummaksi jäivät. Leikkauspuoleen täytyy kehittää joku juju. Keitä suolalla maustetussa vedessä kuten pasta, noin viitisen minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Tofukastike

1 pkt maustamatonta tofua
Pieni pala palsternakkaa
1 prk juustolla maustettua kermaa
Tuoretta basilikaa
Suolaa
1 prk raejuustoa

Leikkaa tofut ja palsternakat sopiviksi suikaleiksi. Paista tofuja kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne ruskistuvat kunnolla. Lisää noin puolivälissä palsternakat. Mausta hennosti suolalla. Kun tofut ovat ruskeita ja palsternakka kypsää, pienennä lämpöä ja lisää kerma. Lisää kastikkeeseen vielä tuoretta basilikaa. Annoksen päälle laitoin vielä pari ruokalusikallista raejuustoa.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: