Skip to content

Vihreä korianterikeitto

maaliskuu 22, 2009

Sunnuntai-iltana kaipasin jotain kevyttä mutta maukasta ja päädyin pitkästä pitkästä aikaa sosekeittoon. En yleensä ole sosekeittojen ystävä, sillä ne ovat usein kovin yllätyksettömiä. Tämän keiton ajattelin maustaa yhdellä lempiyrteistäni eli korianterilla.

6 perunaa
1 iso porkkana
Pieni pala palsternakkaa
1 juuripersilja
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 pientä kesäkurpitsaa
2/3 pakettia voimakasta Koskenlaskijaa
1 ruukku tuoretta korianteria
2 kasvisliemikuutiota (suolatonta)
Merisuolaa, mustapippuria

Kiehauta vei, ja laita siihen kasvisliemikuutiot. Kuori ja pilko juurekset, ja laita ne kiehumaan alkaen kovimmasta eli perunasta. Lisää sitten lohkottu sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää vielä paloiteltu kesäkurpitsa. Keitä kasvikset kypsäksi. Älä lisää liikaa vettä, ettei keitosta tule löysää. Vettä saa olla niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisä vielä paloiteltu juusto ja keitä pari minuuttia, että juusto pehmenee. Ota kattila liedeltä. Lisää korianterin lehdet sekä pippuria ja soseuta. Tarkista suola. Tarjoa hyvän maalaisleivän kanssa. Rouhi keiton päälle vielä koristeeksi mustapippuria.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: