Skip to content

Punaviinissä haudutetut kasvikset

huhtikuu 5, 2009

Pääsääntöisesti kaikki ruoat, mihin käytetään punaviiniä, ovat liharuokia. Punaviinin ystävänä ja kasvissyöjänä tämä on huutava vääryys. Niinpä suunnittelin viikonlopuksi punaviinikasvispadan. Hääräilimme koko päivän kodin askareissa ja lenkkeillen, mies muun muassa teki vihdoin ikkunalaudat keittiöön ja olohuoneeseen. Ja voin sanoa, että pataa tuli illalla ahmittua! Jos et ole punaviinin ystävä, et ehkä halua kokeilla tätä ruokaa. Muut, ihanaa! Mies olisi lisännyt pataan perunaa ja isoja valkoisia papuja. Uskon, että toimisi. Pataan voi tietenkin lisätä myös lihaa.

3 porkkanaa
5 maa-artisokkaa
1 pieni lanttu
Pala palsternakkaa
Pala selleriä
1 kukkakaali
2 dl keitettyjä soijapapuja
3 dl punaviiniä
Suolaa, savustettua suolaa
Mustapippuria
3 valkosipulin kynttä
2 laakerin lehteä
1 kasvisliemikuutio (suolaton tai vähäsuolainen, esim. Herbamare)
Mozzarellaraastetta

1,5 täysjyväcouscousia

Kuori ja pilko juurekset, pilko myös kukkakaali. Ruskista kasvikset nopeasti osissa kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja siirrä pataan. Ruskistus antaa väriä ja oliiviöljy makua. Lisää pataan desi tai pari vettä ja noin pari kolme desiä punaviiniä. Lisää myös kasvisliemikuutio ja laakerin lehdet. Kuori ja pilko pataan valkosipulit. Mausta suolalla, savustetulla suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua kypsäksi, noin 30 minuuttia. (Sulata ja) ruskista pavut pannulla ja lisää kypsään pataan. Keitä couscousit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää pataan. Ripottele valmiin annoksen päälle reilustu mozzarellaa.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: