Skip to content

Idea tapaspöytään tai herkutteluun – rosmariinileivät

huhtikuu 11, 2009

Lauantai-illan pastaillalliselta puuttui alkupalat. Pastan tekeminen on kuitenkin sen verran aikaa vievää, etten jaksanut nähdä suunnatonta vaivaa alkupalojen kanssa. Pöydällä oli tuoretta rosmariinia ja leipäkorissa hyvää leipää, joten idea syntyi siinä samassa. Tässäpä mielettömän makuinen naposteltava.

Hyvää maalaisleipää
Ruokalusikallinen tai kaksi tuoretta rosmariinia
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Mustapippuria

Leikkaa leipä sopivan kokoisiksi napostelupaloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja heitä sekaan rosmariinit. Anna öljyn maustua hetki. Lisää leivät ja paista rapsakoiksi. Mausta samalla merisuolalla ja pippurilla. Mausteet tarttuvat hyvin öljyisiin leipiin.

Öljyä ei tarvitse olla valtavaa määrää, kun kuumennat pannun ja öljyn ensin todella kuumaksi. Näin leivät tulevat rapeiksi vähässä öljyssä, ja kesäkunto on taas askeleen lähempänä.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: