Skip to content

Rakkaat viholliset kohtaavat – pastakastike tomaatista ja punaviinistä

huhtikuu 11, 2009

Vaikka tomaatti ja punaviini eivät yleisesti yhteen sovikaan, niin tässä kastikkeessa liitto kuitenkin toimii. Idean olen saanut taannoin Pariisissa asuneelta ystävältäni, joskin resepti on matkan varrella muuttunut. Tästä ei tomaattikastike parane. Ja lauantai-ilta!

Punaviini-tomaattikastike

2 purkkia paseerattua tomaattia (Voit myös käyttää valmista pastakastiketta. Paras tulee paseeraamalla tuoreet tomaatit itse, tällä kertaa aikani ei tähän riittänyt.)
1,5 dl punaviiniä
2 pientä sipulia
4 valkosipulin kynttä
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Voit myös lisätä tomaattipyreetä korostamaan tomaattista makua.

Kuullota ensin pieneksi silputut sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja punaviini. Lisää halutessasi tomaattipyree. Hauduta sipulit kypsiksi ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että kastike on keittynyt sopivasti kokoon, eli on tarpeeksi paksua. Kastiketta saa keittää kyllä tunnin tai vaikka toisenkin, varsinkin jos käytät tuoreita tomaatteja. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita lautaselle (itse tehtyä) pastaa, runsaasti kastiketta ja pari kolme siivua täysrasvaista vuohenjuustoa. Juusto pehmenee sopivasti ja ruoka on suussa sulavaa. Ruoan kruunaa vielä hyvä italialainen punaviini.

Ohjeet pastan tekemiseen saat täältä.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: