Skip to content

Jambalaya lohesta

huhtikuu 15, 2009

”Oikeaan” jambalayaan tulee kaiketi lihaa ja äyriäisiä. Vaihdoin lihan loheen, ja minusta yhdistelmä toimi aivan loistavasti. Tässäpä pitkäperjantain pehmeä jambalaya lohesta.

Lohijambalaya

400 g Norjan lohta
200 g jättikatkaravunpyrstöjä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
1 punainen paprika
200 g (pari kourallista) ruusukaaleja
3 dl jasmisriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
Kasvislientä
1 prk chilitomaattimurskaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kurkumaa
Suolaa, öljyä

Kuullota riisit oliiviöljyssä kattilassa. Lisää pilkotut kasvikset ja pöyräytä puukauhalla pari kertaa. Lisää sitten viini ja anna imeytyä hetki. Kaada sitten kattilaan kasvislientä ja tomaattimurska sekä mausta. Hauduta 10-15 minuuttia, lisää kasvislientä tarvittaessa. Kuutioi lohi ja lisää kattilaan. Kypsennä vielä 5-10 minuuttia, eli kunnes lohi on kypsää. Sekoita varoen, ettei lohikuutiot rikkoonnu. Lisää lopuksi vielä jättikatkaravunpyrstöt. Huomioi, että ravut eivät vaadi kypsentämistä, itse asiassa ne hieman sitkastuvat kypsentäessä. Eli ruoka on valmista!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: