Skip to content

Puutarhasuunnitelmia ja erilaisia harjoitteita

huhtikuu 26, 2009

Kävimme lauantaiaamuna hieman tarvikehankinnoilla. Mies aloittaa nimittäin veneen kevätkunnostuksen. Rautakaupoista saa luonnollisesti myös puutarhatarpeita, joten olin innokkaana mukana. Löysin edullisia sinkkiämpäreitä ja tein myös siemenhankintoja.

Ulkona oli aivan mieletön ilma! Auringossa jo lähes 30 astetta. Iltapäivällä suunnittelin tämän vuotista puutarhaani. Olen jo parina kesänä rakentanut hienon ruukkupuutarhan, ja sama linja pitää tänäkin kesänä. Tänä vuonna pysyn tiukasti rustiikkisella (siksi sinkkiämpärit) linjalla, ja kaikki ruostunut tai ruostuneen ja vanhan näköinen on tervetullut puutarhaani! Aion myös laajentaa pientä kasvimaatani. Tästä se kesä taas alkaa!

Ostimme myös savustuslaatikon, josta olemme haaveilleet jo pari vuotta. Mies savusti elämänsä ensimmäisen kerran kalaa, ja ei siitä sen enempää. Eiköhän jo kesään mennessä savustuksenkin niksit ole hallussa. Eipä silti, että oma tehtäväni, kalan kastike, olisi onnistunut yhtään sen paremmin. Päätin tehdä (myös ensimmäistä kertaa) beurre blancia, joka on lämpimien kala- ja äyriäisruokien ranskalainen klassikko. Ilmeisesti käännekohta tapahtui voin (liiallisessa) vatkaamisessa, sillä kastikkeesta tulikin tahna. Luulen, että toistamiseen tapahtunut ”tahnaantuminen” opetti, miten voi vatkataan kastikkeeseen. Jospa se kuuluisa kolmas kerta ajaisi asiansa.

Joka tapauksessa alkuruoaksi valmistamamme pelmenit olivat satumaisen hyviä ja pääruokaan kehittelemäni tilliperunapullat olivat ihania. Uusi idea tarjottavaksi kalan kanssa, kas tässä:

Tilliperunapullat

6-8 muussiin sopivaa perunaa
1 ruukku tilliä
1/2 sipuli
2 kananmunan keltuaista
Pari ruokalusikallista vehnäjauhoja
Suolaa

Kuori ja keitä perunat. Muussaa ja anna jäähtyä hetki. Lisää silputtu tilli, pieneksi pilokottu sipuli, kananmunan keltuaiset ja jauhot, ja sekoita taikinaksi. Mausta suolalla. Pyörittele haluamasi kokoisiksi pulliksi ja ruskista uunissa grillivastuksella noin 15 min.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: