Skip to content

Sienitäytteiset pelmenit kasvisliemessä

huhtikuu 26, 2009

Eilen vietimme pitkästä aikaa lauantai-iltaa kotona. Ja aikeena oli tietenkin hyvä illallinen. Olen suuri venäläisten pelmenien ystävä, ja tilaan niitä aina ravintolassa, jos sattuu saamaan kasvispelmenejä. Ja teemmepä niitä monesti itsekin. Venäläinen keittiö muutenkin kuuluu (sekin) suosikkeihimme. Täytyy sen verran nyt itseäni kehua, että tällä kertaa tulos oli satumaisen hyvää. Pelmenit liemessä on täydellinen alkuruoka, suosittelen! Ohjeesta tulee reilu annos kahdelle tai pieni annos neljälle.

Pelmenit

4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/4 dl vettä

Sekoita aineksista kova taikina.

Sienitäyte

Noin 1/3 rasia herkkusieniä
1 valkosipulinkynsi
Pala parmesaania
Suolaa

Silppua sienet todella pieneksi silpuksi, tee samoin valkosipulille. Pöyräytä niitä hetki pannulla tilkassa oliiviöljyä. Mausta hyvin keveästi suolalla. Laita kulhoon, ja lisää hieman jäähtyneeseen seokseen vielä vasta raastettu parmesaani (noin puoli kourallista, eli ei kovin paljoa).

Pelmenien valmistus

Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinalevystä esimerkiksi juomalasilla pyöreitä levyjä. Laita keskelle pieni keko täytettä ja painele reunat tiukasti kiiinni. Keitä kasvisliemessä 7-8 minuuttia.

Käytin pakkasesta noin puolisen litraa itse keitettyä kasvislientä, johon lisäsin vielä pieneksi silputun puolikkaan salaattisikurin.

Nostele pelmenit reikäkauhalla syvän lautasen keskelle kasaksi ja kaada liemi lautaselle. Nautitaan lusikalla.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: