Skip to content

Simaa miehelle

huhtikuu 26, 2009

Joka vuosi vapun lähestyessä alkaa sama vinkuna. Ja täytyyhän se sima toiselle laittaa, kun hän siitä niin pitää. Eli sunnuntaiaamun ensi homma oli siis siman valmistus. Laitoin todella reilusti sitruunaa, sillä halusin oikein sitruunaisen ja kirpakan siman. Huomenna ennen töihin lähtöä pullotus ja keskiviikkona onkin jo valmista.

Sima

8 litraa vettä
5 dl fariinisokeria
6 dl valkoista sokeria
4 sitruunaa
1/4 tl tuorehiivaa

Pese sitruunat huolellisesti astianpesuaineella. Raasta sitruunoista kuoren keltainen osa (valkoista ei saa käyttää) ja purista vielä mehu. Kaada sokerit puhtaaseen ämpäriin. Kiehauta osa vedesä ja kaada sokerien päälle. Sekoita vielä, niin kaikki sokerit liukenevat veteen. Kaada loput vedet kylmänä, jotta nesteestä tulee kädenlämpöistä. Lisää vielä sitruunan kuoret ja mehu. Ota ämpäristä tilkka nestettä ja sekoita hiiva siihen, ja kaada takaisin ämpäriin. Nyt kansi kiinni ja muhimaan vuorokaudeksi.

Suodata ja pullota sima vuorokauden käymisen jälkeen. Laita pullojen pohjalle halutessasi rusinoita. Anna käydä joko lämpimässä 3 päivää tai jääkaapissa viikon. Valmis sima säilytetään jääkaapissa ja se säilyy viikon.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: