Skip to content

Sunnuntaipäivän punajuurilasagne

huhtikuu 28, 2009

Lasagne on yksi lempiruoistani ja sunnuntai lempipäivistäni. Niinpä nämä kaksi sopivat ihanasti yhteen. Kun on puuhastellut koko päivän, siivosin mm. vaatekaapin, maistuu herkullinen punajuurilasagne. Punajuuret voi keittää itse tai käyttää valmiiksi keitettyjä punajuuria. Kaupoista saa nykyään keitettyjä punajuuria kolmen juuren pakkauksissa (450 g). Ah, mikä helpotus! Ohjeeseen ei saa käyttää etikkapunajuuria, en usko, että olisi kovin hyvää… Tärkeää on leikata punajuuret todella ohuiksi viipaleiksi. Vuohenjuusto toimisi tässä varmasti myös hyvin punajuuren kaverina.

Punajuurilasage taitaa olla paras lasagne, mitä tiedän.

Punajuurilasagne

Noin 800 g punajuuria
Vajaa paketti lasagnelevyjä
1,5 litraa maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita / margariinia
3-6 valkosipulin kynttä
Parmesaania
Suolaa
Mustapippuria

Keitä punajuuria kuorineen reilu puolisen tuntia. Kumoa kylmään veteen, näin kuori lähtee irti vain kevyesti puristamalla. Poista kannat ja viipaloi ohuen ohuiksi viipaleiksi. Keitä paksuhko valkokastike ja lisää sinne pieneksi silputtu valkosipuli. Mausta suolalla. Lado voideltuun lasagnevuokaan punajuuriviipaleita (voit ripauttaa päälle suolaa ja mustapippuria), valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Jätä viimeinen kerros ilman levyjä. Raasta pinnalle kunnon kerros parmesaania suurella terällä. Voit ripautella juustoa myös väleihin. Lasagne saa olla uunissa noin 45 min 175 asteessa. Nosta vielä vetäytymään vähintään vartiksi ennen tarjoilua.

Valkokastikkeen ohjeen saat täältä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: