Skip to content

Lohta poromiesten tapaan grillissä

Touko 2, 2009

Tässä on upea ohje lohelle, jota olemme harjoitelleet nyt parisen kertaa. Ja nämä kerrat opettivat, että suolaa saa olla reippaasti ja että rasvainen norjalainen lohi toimii tässä paremmin kuin kirjolohi. Ohje on sukulaiseni poroisäntämieheltä, jonka upealla porotilalla saamme aina vierailla tämän eksoottisen elinkeinon ihmeelllisyyksiä kummastelemassa.

Lohta
Karkeaa merisuolaa

Etsi lohen kokoinen astia, esimerkiksi iso lasagnevuoka, ja täytä se noin puolilleen vedellä. Lisää veteen merisuolaa, kunnes suola ei enää liukene veteen. Eli aika paljon. Grillaa lohi kypsäksi grillissä molemmin puolin. Älä mausta vielä tässä vaiheessa. Parasta tulee puu- tai hiiligrillissä, jolloin loheen tarttuu savun maku. Aseta kypsäksi grillattu lohi suolaveteen 10 minuuttiksi ja tarjoa. Erikoinen tapa, mutta takaan: hyvää on.

Ohje on kuvan poromieheltä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: