Skip to content

Pastan kuivaus ja munakoisokastike

Touko 10, 2009

Lauantai-iltana teki mieli pastaa. Ja eikun taikinaa vaivaamaan. Tein vahingossa (miten taas voi onnistua!) kaksinkertaisen määrän, joten ajattelin kokeilla kuivata osan. Ja näyttäisi tuo onnistuvan, spagetit alkavat olla jo mukavan rapsakoita. Ensi viikolla testataankin niistä ruokaa. Mutta eilen siis väkersin tagliatellea ja sille kastikkeen munakoisosta, tomaatista ja valkoviinistä.

Pastaa voi kuivata, mutta parasta se on tietenkin tuoreeltaan.

Ohjeen pastan tekoon saat täältä

Munakoisokastike pastalle

1 munakoiso
3 tomaattia
2 dl kuivaa valkoviiniä
Kasvisliemikuutio (Herbamare)
Oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä
Vaaleaa kastikesuurusta
Suolaa, mustapippuria
1/2 ruukku basilikaa
Parmesaania

Pilko valkosipulit ja kuutioi munakoiso. Lämmitä oliiviöljy kasarissa ja lisää valkosipulit. Anna öljyn maustua hetki. Lisää kuutioidut munakoisot, ja ruskistele jokunen minuutti. Lisää valkoviini ja kasvisliemikuutio. Hauduta kypsäksi. Lisää kuutioidut tomaatit ja kypsennä vielä hetki. Suurusta kastike hieman paksummaksi ja mausta sitten (suolalla), mustapippurilla ja basilikalla. Laita annoksen päälle vielä vasta raastettua parmesaania.

Pastan kuivaus

Leikkaa tuorepastasta haluamaasi pastaa (esimerkiksi spagettia tai tagliatellea), ja aseta se kuivumaan pariksi päiväksi tangolle tai ritilän päälle. Kuivattu pasta säilyy ilmatiiviissä astiassa parisen kuukautta, kertoo Jamie Oliver.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: