Skip to content

Ihana valkopapu-salaattisikurikeitto

kesäkuu 10, 2009

Näin kesällä tuntuu ruokavalio muuttuvan hyvinkin keittopainotteiseksi. Tätä keittoa olen tehnyt usein myös alkukeitoksi. Keitto on muotoutunut endiivikeittoreseptistä. Upeaa makujen ilotulittelua! Tosin mikäpä parmesaanilla maustettu ei olisi hyvää. Salaattisikuri on mukavan kirpeä ja hieman erilainen kasvis.

Salaattisikurikeitto

Muutama kourallinen valkoisia papuja (tai 1-2 prk valmiiksi keitettyjä papuja)
2 salaattisikuria
1-2 sipulia
Valkosipulia
Kasvislientä (esim. Herbamare)
2 laakerinlehteä
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljyä paistamiseen
Parmesaania

Huomioi, että papuja tulisi liottaa mielellään yön yli ja keittääkin vielä parin tuntia. Jos pavut ovat pakkasesta loppu, niin purkkipavutkin käyvät hätinä.

Pilko kasvikset. Kuullota sipulit ja valkosipulit (maun mukaan esimerkiksi 3 kynttä) runsaassa oliiviöljyssä. Lisää sipulit, salaattisikurit ja mausteet kasvisliemeen. Hauduta puolisen tuntia ja lisää keitetyt tai purkkipavut. Keitä vielä viitisen minuuttia. Annoksen päälle eli vasta lautaselle heitetään kunnon satsi vasta raastettua parmesaania. Keitto sulaa suussa!


Alkuperäinen resepti: Brennan Georgeanne, Talven juhlia

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: