Skip to content

Merellinen hummeripasta

kesäkuu 11, 2009

No niin. Nyt ehdin vihdoin testaamaan jo kauan mielessäni kutkuttanutta ideaa. Ja hyväähän tämä on. Ainut huono puoli tänään oli seura. Ruoka vaatisi ehdottomasti iloisen ystäväseurueen ja hyvää rieslingiä. Nyt jouduin maistelemaan kokeiluani yksin, sillä mies on katselemassa näitä mereneläviä elävinä pinnan alla. Seuraavat illallisvieraat saavat kyllä tätä syödäkseen. Tästä muuten tulee aika iso satsi, riittäisi varmasti neljälle.

Merellinen hummeripasta

1-2 valkoista kalafilettä (itse käytin nyt haukea, mutta esimerkiksi pangasius sopisi loistavasti, samoin kuha ja siika)
Muutama kampasimpukka per syöjä
Muutama mustekalarengas (ei paneroitu) per syöjä
Kourallinen joki- tai tiikerirapuja
Nippu vihreää parsaa
1 pkt luumutomaatteja

Tuorepastaa

Hummerikastike

1,5 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl hummerifondia
2,5 dl vettä
1 dl kermaa
Vaaleaa kastikesuurusta
Mustapippuria
Rouhosipulia (kirveli sopii myös hyvin)

Sulata kampasimpukat ja mustekalarenkaat (huoneenlämmössä noin 2-3 tuntia). Halkaise luumutomaatit ja silppua ruohosipuli. Poista parsoista kova kanta (kannattaa ostaa ohuita, sillä niitä ei tarvitse kuoria) ja pilko ne muutaman sentin paloiksi. Kuutioi vielä kalafileet ronskiksi paloiksi.

Keitä kastike. Sekoita kattilaan viini, hummerifondi, vesi ja kerma. Kuumenna ja lisää lisää tarvittava määrä vaaleaa suurusta. Keitä hiljaisella lämmöllä muutama minuutti niin, että kastike suurustuu. Mausta pippurilla. Lisää kastikkeeseen ruohosipuli ja halkaistut luumutomaatit. Jätä kastike odottamaan miedolle lämmölle.

Paista pannulla parsat ja siirrä tarjoiluvatiin. Paista myös kalafilekuutiot ja kaada samaiseen vatiin. Lisää joukkoon vielä ravut. Jos käytät raakoja tiikerirapuja, ne pöyräytetään myös pannun kautta. Kaada kastike koko komeuden päälle. Tässä välissä on hyvä keittää tuorepasta. Paista samalla kampasimpukat (parilalla) ja mustekalat.

Aseta lautaselle pastaa, kauho päälle kastiketta kalapaloineen kaikkineen. Aseta vielä annoksen päälle jokunen kampasimpukka ja mustekalarengas. Päälle vielä ripaus ruohosipulia. Päälle sopisi vielä sitruunalohko maustamista varten.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: