Skip to content

Kreolilainen grilliannos: marinoidut tonnikala- ja tiikerirapuvartaat

heinäkuu 3, 2009

Home sweet home! Jätimme kuin jätimmekin veneen väliaikaisparkkiin ja kiirehdimme eilen kotiin. Ja minä ensimmäisenä kasvimaalle. Yllättäen kaikki istutukset kasvavat! Ainoastaan kirsikkatomaatit sinkkiämpäreissä näyttävät hieman heikoilta ja timjami sisällä ei lähtenyt, mutta muuten sadosta tulee ensikertalaisen mielestä huimaava. Kitkin muutaman tunnin rikkaruohoja, ja sainkin homman puoliväliin.

Illalla tai lähestulkoon yöllä, mistä kuvien hämyisyys, grillasimme pitkästä aikaa. Tein vartaita tonnikalasta ja tiikeriravuista seuranaan bataattiranskiksia. Ja onnistui kyllä. Tonnikalavartaista mies sanoi, että on ehkä parasta ruokaa, mitä olen ikinä tehnyt. Että kyllä kai ne oli hyviä.

Lime-korianteri-marinoidut tonnikalavartaat

150-200g tuoretta tonnikalaa per syöjä

1/2 ruukkua korianteria
2 limeä
1 tl siirappia
Loraus oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria

Pese limet miedolla pesuaineella ja raasta vihreä kuori ja purista mehu. Silppua korianterin lehdet ja sekoita kaikki aineet kannellisessa kulhossa.

Leikkaa tonnikalasta isohkoja lohkoja ja asettele ne marinadiin. Anna maustua vähintään tunti. Kääntele kulhoa välillä.

Chili-valkosipulimarinoidut tiikerirapuvartaat

2-3 tiikerirapua per syöjä

1/2 – 1 chili
4 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä, suolaa

Laita ravut sulamaan siivilään jo muutamaa tuntia ennen.

Silppua chili ja valkosipulit, sekoita aineet kannellisessa kulhossa.

Kuori sulaneet ravut ja aseta ne marinadin joukkoon. Anna maustua vähintään tunti. Kääntele kulhoa välillä.

Laita puiset grillitikut likoamaan veteen vähintään tunniksi, niin tikut eivät syty grillatessa palamaan. Pujottele tonnikalat omiin ja ravut omiin tikkuihinsa. Grillaa tonnikalaa jokaiselta neljältä sivulta ainakin noin minuutti per kylki. Tonnikalan kuuluu jäädä sisältä punaiseksi. Ravuille riittää noin minuutin grillaus per puoli. Ravut muuttuvat kypsyessään herkullisen vaaleanpunaisiksi. Grillausajat ovat tietenkin hyvin viitteellisiä, ja riippuvat grillin kuumuudesta.

Bataattiranskalaiset grillissä

1 bataatti
Oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Suolaa

Valmista valkosipuliöljy: pilko valkosipulit ja sekoita ne suolalla maustettuun oliiviöljyyn. Jätä maustumaa hetkeksi. Kuori bataatti ja leikkaa se sopivan ohuiksi pitkiksi lohkoiksi. Paista lohkoja grililssä ja sivele samalla valkosipuliöljyllä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: