Skip to content

Aamupalan raikas herätys: raparperimehu

heinäkuu 4, 2009

Poimimme eilen raparperisadon talteen, ja niistä sitten kaikenlaista koko päivän hääräilin. Ja raparpereja oli paljon. Ensimmäisenä oli mehun vuoro. Jos mehumaija on outo väline, niin voin sanoa, että käyttö on uskomattoman helppoa. On tullut tässä kolmen torppavuoden aikana keitettyä mehut talveksi kaikesta mahdollisesta.


Raparperimehu mehumaijalla

Raparpereja
Sokeria (käytin puolet raakaruokosokeria)

Täytä mehumaijan alin osa vedellä ja laita kiehumaan. Kiinnitä pullotusletku paikoilleen keskimmäiseen kattilaan, ja kiinnitä sulkija letkuun. Laita vesikattilan päälle. Mehu siis kerääntyy tähän osaan. Laita paikoilleen vielä viimeinen kattila, eli siiviläosa. Täytä tämä pilkotuilla raparpereilla (tai marjoilla, tai sekoita mitä haluat). Väliin kaadetaan aina sokeria. Itse käytän sokeria aika vähän, sillä pidän kirpeämmistä mehuista (alle 500 g per kattila). Mutta kunnon mummonmehuun sokeria saa laittaa jopa kilosta puoleentoista. Ja kansi vielä päälle.

Anna mehun mehustua vähintään tunti, maksimissaan kaksi. Tarkista, ettei vesi lopu alimmasta kattilasta. Hieman ennen pullotusta ota mehua yksi pullollinen ja kaada se päälimmäiseen kattilaan eli raparperien päälle. Anna mehustua vielä ainakin vartti. Sitten vain pullottamaan. Itse laitan mehun pakkaseen, joten sen kummempia desinfiointeja ei tarvita. Täydestä kattilasta mehua tuli 5 litraa. Mehun sekoitussuhde on noin 1/3 mehua, 2/3 vettä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: