Skip to content

Mehevä raparperipiirakka

heinäkuu 4, 2009

Taisin tuossa taannoin mainita, etten oikein pidä raparperipiirakoista, kun ovat yleensä kuivia. No, tämä ei ole. Leivoin yhden pellin heti syötäväksi ja toisen pakkaseen. Parhaillaan ajellaan jo mökkiä kohti (ihania nämä mobiiliyhteydet), ja isukki ja pikkuveli saavat siis pian massunsa täyteen ihanaa rahkaraparperipiirakkaa.

Reseptin löysin Kotikokki.netistä. Varoitan heti, että taikina on valtava. Yhteen pellilliseen riittää varmasti 2/3 taikina, tai jopa vähempikin. Mutta laitan tähän nyt alkuperäisen ohjeen, jokainen tehköön matikkansa sitten itse. Ihanaa rahkatäytettä kannattaa tehdä silti koko satsi.

Raparperirahkamurupiirakka

Pohja

1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
3 g vaniljasokeria
375 g voita
2 munaa
3 dl piimää

Raparpereja (onnistuu kuulemma omenoillakin)

Rahkatäyte

2,5 dl sokeria
750 g (3 prk) maitorahkaa
3 munaa
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl (yksi sitruuna) sitruunanmehua

Sekoita pohjan kuivat aineet. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Toiseen puoleen lisää munat ja piimä. Kaada tämä osa taikinaa korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle. Viipaloi raparperit ja levitä pohjan päälle. Laitoin raparperia todella reilusti. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle. Murusta vielä taikinan toinen puolikas koko komeuden päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: