Skip to content

Mummin lohisoppa

heinäkuu 7, 2009

Mökillä tekee aina mieli hyvin perinteisiä ruokia. Ensimmäisenä päivänä valmistin lohikeittoa. Ja varoitan, vaikka valtavasta kattilallisesta periaatteessa riittää ainakin kuudelle, niin tätä keittoa ei riitä. On muuten hippasen hyvää. Idea Koskenlaskijan käyttöön kalakeitossa on tullut miehen mummilta. Suussa sulava mummin lohikeitto, olkaa hyvä:

Kalakeitto

1 kg uusia pottuja
1 nippu uusia porkkanoita
4 kevätsipulia
1 pss pakastepapuja (tuoreet tietenkin vielä parempia, jos vain saa)
N. 600 g lohta
1 pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
Kourallinen tuoretta korianteria
Kourallinen tuoretta tilliä
15 g voita
Noin 1/3 chiliä
Suolaa, mustapippuria

Pese uudet perunat ja laita kiehumaan isoon kattilaan vähään veteen. Anna kiehua noin kymmenisen minuuttia. Pese ja pilko porkkanat ja lisää keittoon. Lisää tässä vaiheessa myös ripaus suolaa. Keitä muutama minuutti ja lisää pilkotut sipulien mukulaosat. Poista lohesta nahkat (ja ruodot) ja kuutioi. Kuutioi myös Koskenlaskija. Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, lisää lohet, juusto ja sulaneet pavut. Lohi kypsyy parissa kolmessa minuutissa. Lisää tarvittaessa myös vettä. Lisää vielä silputut yrtit ja chili, sipulin varret sekä voinokare. Sekoittele varovasti, että juusto sulaa keittoon. Maista ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Koristele sipulinvarsi- ja tillisilpulla. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: