Skip to content

Poronkäristys

heinäkuu 9, 2009

No niin. Päätyihän tänne blogiini sitten yksi liharuokakin. Mihinkähän tämän luokittelisi? Kirjaan tämän miehen valmistaman poronkäristyksen ylös, koska oli kuulemma todella hyvää. Mies siis laittoi poronkäristyksen mökki-illalliseksi itselleen, isälleni ja pikkuveljelleni.

Poronkäristys

600g käristyslihaa
1 pkt pekonia
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
Härkäfondia
Laakerinlehtiä, kokonaisia mustapippureja, suolaa

Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla. Kun rasva on irronnut, lisää poro. Paista ruskeaksi.

Kaada lihat uuninkestävään pataan. Lisää vettä, noin 2 rkl härkäfondia, muutama laakerinlehti, lohkotut sipulit ja kuoritut valkosipulinkynnet sekä ruokalusikallinen mustapippureita. Hauduta uunissa miedolla lämmöllä mielellään parikin tuntia. Maista ja tarkista suola.

Tarjoa puolukkasurvoksen, hyvän punaviiin ja perunamuusin kanssa. Perunamuusiin laitoin 2 kg perunoita, desin kuohukermaa, maitoa, suolaa ja 2 tl sokeria.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: