Skip to content

Aivan ihana kanttarellikeitto

heinäkuu 30, 2009

Kun sain eilen oman maalausurakkani päätöksen, kirmasin kukkakaupaan (josta pian lisää), jonka jälkeen tein meille maalareille ihanaa kanttarellikeittoa. Jatkoin hyvää ideaa käyttää Koskenlaskijaa keiton liemessä. Ja keksin vielä näppärän tavan pestä välillä aikas hiekkaiset kanttarellit. Salaattilinko! Saa vielä kuivaksikin kaupan päälle. Kasvimaalta hain nipun tuoreita yrttejä, kaikkia kolmea ei tietenkään tarvitse laittaa. Tästä satsista jäi muuten meille ruoka myös tälle päivälle, eli annos vähintään neljälle.

Mihin tahansa kanttarellia laittaakin, siitä tulee hyvää.

Kanttarellikeitto

2 kourallista uusia perunoita
3 porkkanaa
3 sipulia
6 valkosipulinkynttä
2 l kanttarelleja
2 rkl kanttarellifondia
1 pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
1 rkl voita
Suolaa, mustapippuria
(Maizenan vaaleaa suurusta)
Tuoretta persiljaa, korianteria ja tilliä

Pese uudet perunat, pilko ja laita kiehumaan vähään veteen. Lorauta joukkoon kanttarellifondi. Kuori ja pilko porkkanat ja heitä keittoon.

Pilko sipulit ja valkosipulit. Pese kanttarellit, pilko suurimpia hieman pienemmäksi. Sitten voita pannulle, perään sipulit ja kanttarellit. Laiton puolet valkosipuleista jo keittoon eli kattilaan maustamaan lientä. Paista kanttarelleja, kunnes vesi niistä on haihtunut.

Kokeile tällä vällin perunoiden kypsyys. Jos ovat kypsiä, pilko Koskenlaskija keittoon. Sekoittele, että liukenee. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta keitto.

Lisää vielä paistetut kanttarellit sekä hienonnetut yrtit. Suurusta liemi halutessasi ennen yrttejä (minä halusin). Keitto on valmista.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: