Skip to content

Itse tehty mysli

elokuu 1, 2009

Eilen oli sadepäivä, joten ajattelin kokeilla muutamaa säilömisjuttua. Sport-lehdessä oli Teresa Välimäen ohje myslin tekoon, jota sovelsin luovasta. En ole koskaan aikuisiällä pitänyt kaupan mysleistä, ja aamupalani on hyvin leipäpitoinen, joten tätähän piti kokeilla. Ja on muuten tosi hyvää! Itse tykkään maidon kanssa, mies jogurtin. Suosittelen! Ja on helppokin.

Parasta mysliä sain käyttämällä saksanpähkinäöljyä.

Mysliin voi yhdistellä mitä haluaa. Meillä se tehtiin tällä kertaa seuraavin aineksin:

6 dl kaurahiutaleita
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kuorellisia manteleita
0,5 dl cashew-pähkinöitä
0,5 dl pekaanipähkinöitä
0,5 dl kuivattuja viikunoita
0,5 dl luomurusinoita
1 dl kuivattuja banaanilastuja
1 dl hunajaa
0,5 dl saksanpähkinäöljyä

Murskaa mantelit ja pähkinät morttelissa. Sekoita ne, siemenet ja kaurahiutaleet keskenään. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mittaa öljy ja hunaja kattilaan, lisää vaniljasokeri ja kuumenna niin, että saat juoksevan seoksen. Kuumensin, vaikka käytin juoksevaa hunajaa. Seos on sitten helpompi kaataa pellille. Eli kaada hunajaseos pellille kaurahiuteleiden ja kumppaneiden sekaan ja sekoita hieman. Paahda mysliä 150-asteisessa uunissa 30 min. Sekoita aina välillä. Anna myslin jäähtyä ja sekoita joukkoon pilkotut kuivatut hedelmät ja marjat. Säilytä mysliä ilmatiiviissä purkissa.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: