Skip to content

Kaalilaatikko

elokuu 3, 2009

Veikkaan, että tämä ruoka jakaa ihmisiä kahtia: osa pitää ja osa inhoaa. Minä kuulun niihin, jotka pitävät – ja paljon. Olen ennen aina tehnyt kaalilaatikon kirkkaalla nesteellä, mutta miehen mummi teki kaalilooran munamaitoon. Ja oli kyllä paljon parempaa. Joten minä perässä. Käytin tähän nyt purkin pohjalla olleen ohran, mutta mummin alkuperäisessä ohjeessa loora tehtiin riisillä. Riisillä on minusta parempaa, mutta kukin makunsa mukaan. Quinoakin voisi olla mielenkiintoinen. Tein tämän siis varhaiskaalista, ja silloin nestettä tarvitsee vähemmän kuin ”vanhasta” kaalista tehtäessä. Eli nesteiden määrä harkinnan mukaan.

Kaalilaatikko maistuu meillä.

Kaaliloora

1 valkokaali
2-3 dl riisiä / ohraa
1 dl siirappia
Meiramia, suolaa, valkopippuria
2-5 dl maitoa
2 munaa per 2 dl maitoa
(Juustoraastetta)

Puolukkaa tai puolukkahilloa

Pilko valkokaali ja hauduta sitä kattilassa pienessä määrässä vettä. Lisää ohra / riisi kattilaan ja tarvittaessa vettä. Keitä ohra / riisi kypsäksi. Lisää kaalin joukkoon vielä siirappi ja mausteet. Kaada vuokaan ja munamaito päälle. Pinnalle voi halutessaan ripotella vielä juustoraastetta. Paistetaan uunissa miedolla lämmöllä tunnista puoleentoista. Nauti puolukan kanssa.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: