Skip to content

Coleslaw

elokuu 5, 2009

Nyt on blogin päivitys hieman jäljessä, mutta kirjaanpa nämä viikonlopun reseptit vielä ylös tulevaisuutta silmällä pitäen. Viikonloppuna siis juhlimme (kaikkea pitää aina juhlia!) kesäloman loppumista. Seuranamme oli miehen sisko perheineen. Lasten kanssa riehuttiin päivä Lintsillä, ja illalla aikuisille oli tarjolla muun muassa alkuun tomaatti-vuohenjuusto-bruschettaa ja sitten hyväksi havaittua lohta poromiesten tapaan, munakoisorullia, vihreää salaattia, ihanaa perunasalaattia ja coleslawta. Jonka ohjeen siis nyt kirjaan ylös. Huoh.

Ohje on Oliviasta, jota hieman muuntelin, jätin mm. sipulin pois. Ohjeessa annetaan kaalin maustumisajaksi pari tuntia, mutta minusta ei riitä. Tykkään, että kaali ehtii pehmetä etikassa kunnolla. Eli suosittelen tekemään salaatin jo edellisinä päivänä, eli yön yli maustuminen. Ohjeesta tulee iso satsi, mutta tätähän syö sitten seuraavalla viikolla mielellään.

Coleslaw on herkkua.

Coleslaw

1 kaali (ei mielellään kaikkein isoimmasta päästä, n. 600 – 800 g)
2-3 porkkanaa (riippuen vähän kaalinkin määrästä)
(1 sipuli, en laittanut)

Mausteliemi
1 dl vettä
1/2 dl omenaviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl maustepippuria
2 laakerinlehteä

Majoneesikastike
1,5 dl majoneesiä (tein itse, ohje alla)
1 prk ranskankermaa
(1 valkosipulinkynsi)
(Tabascoa)
Suolaa, mustapippuria

Pilko kaali, kuori ja pilko porkkanat ja sekoita ne kulhossa. Keitä mausteliemi kattilassa, eli kiehauta aineita sen verran, että sokeri liukenee nesteeseen. Kaada salaatin päälle, ja jätä hautumaan jääkaappiin mielellään useammaksi tunniksi. Sekoittele välillä. Kun kaali on pehmennyt ja maustunut mielestäsi tarpeeksi, kaada pois ylimääräinen liemi ja sekoita siihen majoneesikastike. Poista tietenkin myös laakerinlehdet. Valmis!

Majoneesi

3 munankeltuaista
2 rkl sitruunamehua
30 rkl öljyä
(Muuhun käyttöön majo tietenkin maustetaan mm. suolalla.)

Erota munankeltuaiset ja laita ne monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä ja ala lisäämään öljyä. Kaada öljy hyvin ohuena nauhana ja vatkaa, kunnes kastike on sakeaa ja silää.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: