Skip to content

Taivaallinen valkosipulikeitto

elokuu 10, 2009

Jos olet näitä reseptejäni seurannut, niin olet myös väistämättä huomannut, että pidän valkosipulista – ja paljon. Ja nythän sitä kasvaa kovaa kyytiä myös omalla ryytimaallani, mikä saa kyllä onnelliseksi. Pari olen jo käyttänyt, vaikka pienehköjä ovat vielä. Kun malttaisi odottaa syyskuuhun…

Tästä keitosta tuli suosikki.

Idean tähän keittoon olen repäissyt jostain naistenlehdestä, muttei tietoa mistä. Tein tätä nyt lauantaina, herkullista. Toimii ihan pääruokana, mutta täydellinen myös alkupalana.

Valkosipulikeitto

1 kokonainen valkosipuli
8 dl maitoa
2 dl kermaa (kuohu)
1/2 ranskanleipää
0,5 – 1 dl valkoviiniä
Kasvisliemikuutio
Tuoretta basilikaa
Suolaa, mustapippuria

Koverra leivästä sisus (parempi, jos leipä ei ole ihan uunituore). Kuori valkosipulin kynnet ja pilko hieman pienemmäksi. Laita maito, kerma, leivän sisus, valkosipulit ja kasvisliemikuutio kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuttia. Lisää yrtit, valkoviini ja mausteet, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: