Skip to content

Isoja kuivattuja tomaatteja

elokuu 12, 2009

Olen nyt innostunut tästä kuivaushommasta, ja halusin kuivata myös oikeita isoja tomaatteja. Kirsikat ja luumuthan päätyivät yrttiöljyyn reilu viikko sitten. Maistoin niitä muuten eilen ensi kertaa ja tykkäsin. Mies tykkäsi myös. Tein fetasalaattia oikein kunnon fetasta, ja tomaatit istuivat sinne kuin nenä päähän. Miten sitä makua nyt kuvailisin? Ne eivät maistu niille kaupan aurinkokuivatuille, joilla on se aivan oma makunsa, vaan enemmän tuoreille tomaateille.

Isot aurinkokuivatut tomaatit
(aurinkokuivattuja siksi, että tyhjensin tomaatteja ulkona, ja helle oli niin kova, että voisi jo sanoa näiden olevan ihan aurinkokuivattuja)

Tuoreita tomaatteja
Tuoretta rosmariinia
Laakerinlehtiä
Kokonaisia mustapippureita
Oliiviöljyä, merisuolaa

Pese tomaatit. Halkaise ne, ja kuoputa sisus lusikalla. Kuivata tomaatteja kuivurissa tai alhaisessa lämpötilassa uunissa (ovi hieman raollaan) kymmenisen tuntia.

Lado kuivatut tomaatit purkkeihin, ja laita väliin yrttejä ja suolaa. Kaada lopuksi päälle oliiviöljyä niin, että tomaatit peittyvät. Anna maustua vähintään päiviä. Myös öljy kannattaa hyödyntää esimerkiksi salaatinkastikkeissa.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: