Skip to content

Kesän makuja kasvisliemessä

elokuu 12, 2009

Työkaverini kertoi siskonsa hakevan torilta kasviksia ja pakastavansa niitä talven varalle. Hyvä idea minusta, kaupoissa juurekset eivät välttämättä ole talvella ihan parhaimmillaan. Mutta toistaiseksi pitäydyn vaikka vähän nuupahtaneissakin tuoreissa, sillä kaksi pakastintamme alkavat olla jo aika täynnä marjoja ja mehuja. Ja omenakausi on vasta tulossa!

Mutta innostuin kasvisten maun säilömiseen liemen muodossa, ja keitinkin viikonloppuna jälleen kasvislientä. Kasviksia oli mukava kuoria ulkona auringonpaisteessa. Käytän toki myös myös kaupan kuutioita ja fondeja, mutta kun teen jotain, jossa liemi on suuressa, ellei jopa pääroolissa, niin käytän itse keitettyä lientä. Ja kyllä se makuun ihan tosissaan vaikuttaa. Tässä muutama ruoka, joissa oma liemi on toiminut: pelmenit kasvisliemessä, sipulikeitto, ja salaattisikurikeitto.

Itse tehty kasvisliemi voittaa kaupan sotkut mennen tullen.

Tällä kertaa kattilassa porisi: 

Pala lanttua
Pala palsternakkaa
Pala selleriä
4 porkkanaa
3 punasipulia
2 tavallista sipulia
6 valkosipulin kynttä
1-2 rosmariinin oksaa
3 laakerinlehteä
Ripaus merisuolaa

Eli kuorin ja paloittelin kasvikset isoon kattilaan. Ja mausteet tietenkin päälle. Kaadoin kattilan täyteen vettä, olisikohan ollut 2 – 2,5 litraa. Keittelin lientä tunnin, siivilöin ja pakastin jäähtyneenä neljässä osassa. Makunsa antaneet kasvikset syötin lihaan sekoitettuna koiralle, ettei mene hukkaan. Koira tykkäsi.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: