Skip to content

Tomaattinen tomaattikeitto

elokuu 12, 2009

Näitä viikonlopun kokkauksia vielä… Hyödynsin kuivattuja tomaatteja varten kuoputtamani tomaatin sisukset tähän maukkaaseen tomaattikeittoon. Ja siis sisusten tilalla voi tietenkin käyttää ihan kokonaisia tomaatteja, tosin luulen, että ne kannattaa kaltata ensin.

Tuoreet tomaatit maistuvat keitossa.

Tuoretomaattikeitto

Tuoreita tomaatteja / tomaattien sisuksia
Puolikas ranskanleipä
4 valkosipulinkynttä
Kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
Kuorallinen tuoretta basilikaa
Suolaa, mustapippuria

Kalttaa ja halkaise tomaatit. Kaavi leivästä sisus. Laita tomaatit, leivän sisus, kuoritut valkosipulit, kasvisliemikuutio jo noin 5-7 dl vettä kattilaan ja keitä kunnes ainekset ovat pehmenneet ja leipä turvonnut. Lisää kerma ja tuoretta basilkaa, ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta vielä pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: