Skip to content

Madeiralla maustettu luumuhillo

syyskuu 27, 2009

Tänä jouluna tortut paistetaankin (toivottavasti) ensimmäistä kertaa omasta luumuhillosta! Toivottavasti siksi, että onnistumisesta ei ole takeita, olen puuhassa ensi kertaa. Siskot kokkaa -blogin Nelle antoi vinkiksi maustaa luumuhilloa madeiralla, joten tein työtä käskettyä. Monkey food -blogin Ylimuuli mukkelis taas neuvoi hauduttamaan hilloa pitkään, joten olin jälleen hyvin tottelevainen. Lisäksi sovelsin vielä Keittotaito.comin luumuhillo-ohjetta.

Luumuhillosta tuli ihan poskettoman hyvää.

Luumuhillo

4 kg luumuja
1 dl madeiraa
1,5 kg sokeria

Halkaise luumut ja poista kivet. Laita luumut kattilaan kerroksittain sokerin kanssa. Lorauta sekaan noin desin verran makeaa madeiraa. Keittele hilloa hyvin hiljalleen kiehuttaen noin 1,5 – 2 tuntia. Purkita desinfioituihin, kuumiin lasipurkkeihin.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: