Skip to content

Tulinen banaanilaatikko

marraskuu 23, 2009

Kissa pöydällä -blogi voitti lokakuun ruokahaasteen, ja haastoi nyt bloggaajat kokkailemaan jotain hot hot hottia, eli tulista. No sehän passaa. Meillä tehdään vähemmän tulista ruokaa, koska oma suukkuni ei ole chilistä niin mielissään. Mies kyllä tykkää, ja olenkin tulisuuteen kovasti totutellut, ja alan siitä jo lähes pitämään. Jopa niin, että välillä joku ruoka mielestäni oikein kaipaa potkua chilistä.

Mutta ensin on pakko kertoa, miten kävi, kun mies ja habanero kohtasivat ensi kerran. Olin tekemässä ”jauhelihakastiketta” soijarouheesta lasagnea varten (tässä muuten hyvä ohje soijarouhekastikkeeseen), johon halusin lisätä vielä chiliä. Olin ostanut valmiin chililajitelman, ja pyysin miestä pilkkomaan sieltä jonkun chilin. Hän valitsi habaneron. Varoitin sen olevan sitten supertulista, mutten hoksannut painottaa varoitustani riittävästi. Mies pieni chilin kiltisti ja pesi kädet. Ja voi sitä kirvelyn määrää, kun hän myöhemmin illalla koski silmiään ja kasvojaan. Eihän se tulisuus lähdekään käsipesulla noin vain. Kaikkein eniten särki kuulemma kynnenalusia. Ja seuraavana päivänä hän meni uimaan uimahalliin. Ei hyvä idea! Kloorivesi sai nuo kynnenaluset oikein kunnolla tuleen. Vieläkin säälittää. Ulkona pakkasessa niistä sitten viilenneltiin, ja keksin hieroa käsiin after sun -lotionia, joka hieman helppasi. Tästä on jo kolmisen viikkoa aikaa. Viime lauantaina ihmettelin, miten aamiaisleivät olivat kumman tulisia. Leikkuulauta, jolla olin pilkkonut tomaatteja, oli sama, jolla leikattiin tuo kovan onnen habanero viikkoja sitten. Että näin. Meillä siirryttiin suosiolla takaisin miedompiin chileihin.

No mutta, jos palataan tähän hot hot hot -haasteeseen. Muistini lokeroista nousi esiin mielikuva currylla maustetusta banaanilaatikosta, jota tapasin joskus tehdä. Mihinköhän hauska ruoka on unohtunut? Ohje on saatu joskus aikoinaan kasvispatee Tartexin mukana. Sitä muokaten ja varioiden syntyi todella maukas ja lämmittävän tulinen banaanilaatikko. Menee oikeinkin hyvin tällaisenaan, tai seuraksi voi keittää vaikka jasmin- tai basmatiriisiä.

Banaani suolaisessa ruoanssa on erikoinen, mutta kokeilemisen arvoinen tuttavuus.

Banaanilaatikko

1 keltainan paprika
1 oranssi paprika
1 vihreä paprika
1 purjo
2 banaania
Kasvisliemikuutio
2 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
3 tl curryä
1 chili
(Suolaa)
Mozzarella-juustoraastetta

Pilko kasvikset ja banaanit, ja sekoita ne uunivuoassa. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot. Kaada sekaan noin 4 dl kasvislientä. Heitä joukkoon pilkotut chilit ja mausteet. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kastike suurustuu. Tarkista suola. Kastike saa olla hieman suolaistakin, sillä vuokaan ei tule muita mausteita. Kaada kastike kasvisten ja banaanien päälle uunivuokaan. Lisää halutessasi päälle juustoraastetta. Ruoka ei mitenkään vaadi sitä. Paista 200-asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka riisin kanssa.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: