Skip to content

Lisää joulukarkkeja: kermatryffelit

marraskuu 24, 2009

Lauantaiseen joulukarkkitehtailuun kuului myös kermatryffeleiden valmistus. Nämä suklaakarkit ovat arvatenkin aivan ihania. Seuraavaan satsiin lisäisin joukkoon vielä rouhittuja pähkinöitä, mutta parempiin suihin ovat uponneet näinkin.

Chocochilistä bongasin loistavan idean tehdä joulukokkauskuvasta joulukortti. Nämä kermatryffelit päätynevät meidän korttiimme. 

Joulukortissamme oli tämä kuva ja kermatryffeleiden ohje.

Kermatryffelit 

225 g tummaa suklaata (itse käytin yhden 200 g levyn)
1 1/2 dl kuohukermaa
(1 rkl konjakkia)
1 3/4 dl tomusokeria
1 rkl vahvaa kylmää kahvia
Kaakaojauhetta
    
Laita kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita massaa, keitä parisen minuuttia eli kunnes suklaa on sulanut kermaan. Anna suklaamassan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää massaan kahvi, tomusokeri ja halutessasi konjakkia tai muuta alkoholia, esimerkiksi appelsiinilikööriä tai vaikka minttulikööriä. Laita kattila viileään noin 2 tunniksi. Me annoimme massan jähmettyä seuraavaan päivään. Muotoile massasta palloja ja kierittele pallot kaakaojauheessa, ja laita paperivuokiin. Säilytä tryffelit viileässä.     

Alkuperäinen ohje: Dansukker

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: