Skip to content

Hernesosekeitto

marraskuu 27, 2009

Sitkeä minttu puskee vielä ryytimaalla, ja sille pitäisi keksiä jotain käyttöä, ennen kuin talvi vie senkin. Muistelin joskus lukeneeni maustekirjasta, että minttu sopisi erinomaisesti herneiden kanssa. Yhdistelmä, jota en ihan ensimmäisenä sotkisi keskenään. Eikun tuumasta toimeen, ja syntyi hernesosekeitto. Keitto oli kyllä todella hyvää. Minttukin siihen ihan sopi, mutta olisi varmasti hyvää ilmankin. Piristävän väristäkin tämä on!

Hernesosekeitosta tuli yksi arjen lemppareista.

Hernesosekeitto

3 pss pakasteherneitä
1 kasvisliemikuutio (Herbamare)
0,5 dl valkoviiniä
0,5 dl kermaa
Puoli kourallista tuoretta minttua
Mustapippuria
(Suolaa)

Kiehauta kattilassa vettä ja lisää jäiset herneet sekä kasvisliemikuutio. Vettä saa olla niin, että herneet juuri peittyvät. Anna kiehua sen pari minuuttia. Lisää viinit, kermat ja mintut, ja soseuta. Mausta ja tarkista suola. Tarjoa ruisleivän kanssa. Hyvää!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: