Skip to content

Kermainen madeirasinappi

marraskuu 29, 2009

Löysin reseptiaarteitteni joukosta konjakkisinapin ohjeen. Sitä mukaellen tein tätä kermaisen pehmeää madeirasinappia. Samana iltana valmistui myös väkevämpi joulusinappi. Näistä kahdesta tämä on oma suosikkini, tosin molemmat ovat mielettömän hyviä.

Kaikenlainen joulunäprääminen on niin ihanaa.

Kermainen madeirasinappi

2 dl kuohukermaa
1,5 dl sinappijauhetta
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl etikkaa
2 rkl madeiraa / konjakkia

Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon ensin kerma, ja sitten kananmuna. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Samalla se myös hieman sakenee. Jäähdytä.

Lisää jäähtyneeseen sinappiin etikka ja madeira tai konjakki. Purkita sinappi desinfioituihin purkkeihin. Desinfioi purkit esimerkiksi kiehuvassa vedessä tai 100-asteisessa uunissa. Säilytä sinappia jääkaapissa.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: