Skip to content

Punajuuricarpaccio

marraskuu 30, 2009

Äippä-anoppien pikkujouluillallinen aloittettiin punajuuricarpacciolla. Todella kaunis ja herkullinen alkupala, joka valmistuu kädenkäänteessa, jos vain keität punajuuret etukäteen. Voimakas Roquefort-homejuusto toimii tässä hyvin, mutta miedompikin käy, totta kai. Jos et pidä sinihomejuustosta, vuohenjuustokin sopii hyvin punajuuren kanssa (itse vain olen siihen hiukan kyllästynyt). Viiniksi valitsin Gewürztraminer-rypäleestä tehtyä saksalaista luomuviiniä, joka toimi täydellisesti voimakkaan juuston kanssa. Pääruoan kalalle viini taas oli hiukan turhan voimakas.

Punajuuricapraccio on helppo ja näyttävä alkupala.

Punajuuricarpaccio

2 punajuurta
Roquefort-juustoa
Rucolaa
Muutama kuivattu viikuna
Viikuna-balsamicosiirappia

Keitä punajuuret kypsiksi (noin 1-1,5 h). Kaada vesi pois, ja hulauta punajuuret kylmään veteen. Näin kuoret lähtevät ihan vain käsin puristamalla. Anna punajuurten jäähtyä.

Leikka punajuuret ohuen ohuiksi viipaleiksi, ja asettele ne lautasille ympyrän muotoon. Ripottele päälle muutama rucolanlehti. Leikkaa keskelle reilu pala Roguefortia. Leikkaa viikunat neljään lohkoon, ja ripottele annoksen päälle. Viimeistele viikunasiirapilla. Viikunasiirappia löysin Stockan Herkusta valmiina. Joku muukin makeahko kastike käy, voit myös hyvin tehdä itse balsamicosiirappia.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: