Skip to content

Mahtava kukkakaali intialaisittain

joulukuu 14, 2009

Olipas mielenkiintoinen viikonloppu. Perjantaina kävimme moikkaamassa ihania kummimuksujamme, ja lauantaina olimme elämme ensimmäisessä väitöstilaisuudessa. Ystäväni P väitteli tohtoriksi, ja vieläpä erittäin ansiokkaasti. Illalla syöpöteltiin ja jammailtiin karonkassa. Olipas mahtava kokemus, kiitos vielä P! Alkuvuodesta onkin sitten jo toiset väikkärijuhlat. Niitähän oikein satelee.

Viime viikolla muistin vihdoin tehdä vanhaa suosikkiani (siis tosi vanhaa, tätä olen tehnyt viimeksi lukioaikoina, siitähän on jo hetki), intialaista kukkakaalia. Tämä on ihan mielettömän maistuva intialaistyyppinen ruoka, jonka tekee hyvin arki-iltaisinkin.

Intialainen kukkakaali on hyvvää!

Intialainen kukkakaali 

3 pientä sipulia (2 isoa)
3 pientä kukkakaalia (1 iso)
1 prk tomaattimurskaa tai muutama tomaatti
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl currya
2 tl juustokuminaa
1 tl meiramia
Tuoretta persiljaa

Pilko sipulit. Kuumenna öljy wokkipannussa ja lisää öljyyn mausteet ja sipuli. Anna sipulin hautua hetki. Lisää kukkakaalinuput ja tomaattimurska tai pilkotut tomaatit. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna hautua noin 15-20 minuuttia, eli kunnes kukkakaalit ovat sopivan kypsiä. Älä anna mennä liian pehmeäksi, ettei tule mössöä. Mausta tuoreella persiljalla. Suurusta tarvittaessa. Tarjoa sellaisenaan, tai esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: