Skip to content

Lanttulaatikko

joulukuu 20, 2009

Paras keino pääsä joulufiilikseen on valmistelella jouluruokia, ja kuunnella joululauluja täysillä (ja tietenkin hoilottaa mukana). Itse tehdyt jouluruoat ovat parasta herkkua.

Lanttuloora on perunan jälkeen hyvä kakkonen.

Lanttulaatikko

1 kg lanttuja
Suolaa

Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttupalat suolavedessä kypsäksi, noin 30-40 minuuttia. Soseuta lantut. Minä pakastin lanttusoseen, joten aikaa säästyy aattona rutkasti. Sulatan vain soseen ja lisää loput ainekset.

1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
1 muna
0,5-1 dl siirappia
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl valkopippuria
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
Korppujauhoja, voinokareita

Sekoita kerma korppujauhoihin. Sekoita kermaiset korppujauhot ja muna lanttusoseeseen. Mausta, ja maistele. Kaada seos uunivuokaan, muotoile pinta, ja ripottele päälle korppujauhoja ja voinokareita. Paista lanttulaatikkoa 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: