Skip to content

Ikioma joulusuklaa

joulukuu 29, 2009

Tämä oli makeista jouluherkuista oma suosikkini. Äärettömän helppo ja nopea, sekä mielettömän hyvä. Näitäkin on vielä tuolla kaapissa, ja vähän väliä niitä katoaa sieltä parempiin suihin.

Kun joulusuklaan tekee itse, saa päättää kaikki täytteetkin oman maun mukaan.

Oma joulusuklaa

1 levy (noin 200 g) tummaa suklaata
1-2 rkl kermaa
Noin 100 g pähkinöitä
Noin 100 g kuivattuja hedelmiä
0,5 tl suolaa

Murskaa pähkinät morttelissa. Itse käytin tähän muistaakseni manteleita ja cashew-pähkinöitä, puolet ja puolet. Lapset pilkkoivat apunani innoissaan kuivattuja hedelmiä. Käytin kuivattua ananasta, taateleita ja viikunoita. Lisäksi heitin sekaan vajaan kourallisen kuivattuja karpaloita.

Pilko suklaa kattilaan ja sulata. Lorautin sekaan hieman kermaa. Kaada sekaan pähkinät ja hedelmät. Kaada seos leivinpaperille, ja jäähdytä. Leikkaa kovettunut suklaa sopiviksi paloiksi.

Ohje on Maalaisunelma-lehdestä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: