Skip to content

Kermaviilijuusto

joulukuu 29, 2009
Olen ennen tehnyt juuston aina piimästä. Mutta miehen mummin reseptivihkoa selatessani bongasin tämän kermaviilistä valmistettavan juuston. Sitähän piti kokeilla. Ja luulenpa, että jatkossa suosin tätä. Tästä tulee nimittäin huomattavasti enemmän juustoa pienemmällä maitomäärällä. Piimäjuustossa sitä menee nimittäin aivan älyttömästi. Ja hyvääkin on tämä.

Perinteisen piimäjuston tilalla kannattaa kokeilla kermaviilijuustoa.

Kermaviilijuusto

1 l punaista maitoa
3 munaa
1 prk kermaviiliä
Suolaa

Sekoita munat ja kermaviili. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Sekoita muna-kermaviiliseos varovasti maitoon. Jätä hyytymään hetkeksi kannen alle. Mausta suolalla. Voit myös lisätä vaikka silputtuja yrttejä. Kaada hyytynyt juustomassa liinalla vuorattuun siivilään. Voit vuorata siivilän myös avatuilla kahvinsuodatinpapereilla. Peittele juusto, laita päälle paino, ja anna valua vaikka seuraavaan päivään. Kumoa tarjoilulautasella ja koristele silputulla ruohosipulilla.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: