Skip to content

Sokeroidut greipinkuoret

joulukuu 29, 2009
Mies valitsee näköjään aina jotain sitruunaista, kun on kysymys pikkumakeasta tai jälkiruoasta. Nämä greipinkuoret hän löysi Brennanin Talven juhlia -kirjasta, ja väkersi niitä iloksemme. Olivat muuten ihan älyttömän hyviä. Tai ovat edelleen, niitä on vielä tuolla kaapissa, nam! Taidanpa hakea pari…

Nämä greipinkuoret eivät olleet ihan kaikkein yksikertaisin joulukarkki tehdä.

Sokeroidut greipinkuoret

2 greippiä tai verigreippiä
6 dl sokeria

Leikkaa greippien molemmista päistä pois ”päädyt”. Tee kuoreen viiltoja ylhäältä alas 2,5 cm välein aina hedelmälihaan saakka. Kuori suikaleet. Leikkaa suikaleista noin 0,5 cm levyisiä suikaleita.

Keitä kuoria kolmessa eri vedessä 10 minuuttia kerrallaan. Yhteensä siis 30 minuuttia. Kuorisuikaleet ovat nyt läpikuultavia ja pehmeitä. Oletan myös, että suurin osa säilöntäaineista olisi jäänyt kolmeen eri keitinveteen…

Mittaa kattilaan 3,5 dl sokeria ja saman verran vettä. Keihauta niin, että sokeri liukenee veteen. Lisää kuoret veteen, ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Sokeriveden tulisi osittain imeytyä kuorisuikaleisiin.

Nosta suikaleet reikäkauhalla folion tai leivinpaperin päälle kuivumaan 3-4 tunniksi. Ripottele loput 2,5 dl sokeria puhtaalle foliolle tai leivinpaperille, ja kaada suikaleet sokerin päälle. Kierittele sokeri suikaleihin. Anna sokeroitujen kuorisuikaleiden kuivia vielä muutama tunti. Suikaleet saavat olla pehmeitä, mutteivät löllöjä. Säilytä suikaleita ilmatiiviissä rasiassa.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: