Skip to content

Lasagnea ruisleivästä

maaliskuu 7, 2010

Kylläpäs sitä onkin taas osannut kerätä itselleen töitä. Olen ollut niin poikki, että ruoanlaitto on aivan minimissään. En muista, että olisin koskaan laittanut näin vähän ruokaa, kuin viimeisen kuukauden aikana. Tästä se onneksi taas lähtee virkistymään, ja kun töissä helpottaa, niin alkaa taas pullanpaisto houkuttelemaan.

Teimme viime sunnuntaina lasagnenhenkistä vuokaruokaa, jossa lasagnelevyt korvattiin ruisleipäviipaleilla. Aivan taivaallisen hyvää! Kuten monesti on tullut esiin, lasagne on herkkuruokani. Tavallisia lasagnelevyjä terveellisemmät täysjyvälevyt eivät vaan minulle maistu, mieluummin jätän sitten vaikka lasagnen tekemättä. Mutta tämä ruisleipäversio oli aivan loistava. Terveellisempää ja minusta vielä maukkaampaa kuin tavallinen lasagne. Mies pitää tavallista lassea parempana, vaikka tykkäsi tästäkin. Nam! Idean tähän ruokaan sain Tuulentupa-blogista, vaikka ohjetta aikalailla muuntelinkin.

Ruisleipälasagne on ihanan rustiikkista.

Ruisleipälasagne

2 (pientä) munakoisoa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 prk paseerattua tomaattia
Oliiviöljyä
1/2 ruislimppu
50 g voita
1,5 dl jauhoja
1 l maitoa
1/2 parmesaani
Suolaa, mustapippuria, timjamia tai rosmariinia

Siivuta munakoisot. Ruislimpun ostin valmiiksi siivutettuna. Raasta parmesaani.

Keitä paksuhko valkokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna turvota hetki, älä ruskista. Kaada joukkoon maito pienissä erissä samalla vispaten. Näin säästyt ikäviltä jauhopaakuilta. Keitä noin 5 minuuttia koko ajan pohjaa myöden sekoittaen, ettei kastike pala pohjaan. Mausta suolalla ja timjamilla tai rosmariinilla.

Keitä tomaattikastike. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä runsaassa oliiviöljyssä kasarissa, kunnes pehmenevät. Lisää paseerattu tomaatti. Keitä hetki, ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Kokoa lasagne. Levitä vuoan pohjalle munakoisosiivukerros. Kauho päälle valkokastiketta. Valkokastikkeen päälle ripotellaan aina hieman parmesaaniraastetta. Levitä ruislimppusiivukerros ja kauho päälle puolestaan tomaattikastiketta. Sitten taas munakoisot, valkokastike ja parmesaani ja sitten ruislimppu ja tomaattikastike. Vuokaan mahtuu kolmes kerrosta. Päällimmäiseksi jätetään vielä munakoiso-valkokastike-kerros ja päälle reilusti parmesaania. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: