Siirry sisältöön

Rosmariiniperunat ja lohiconfit

18 huhtikuun, 2010

Onpas ollut vauhdikas viikonloppu. Olimme isäni luona Satakunnassa ja sieltä ajoimme tänä aamuna Turkuun kummitytön synttäreitä juhlimaan. Iltapäivän olen häärännyt pihalla (miksei kaikkia pihatöitä ikinä jaksa tehdä syksyllä niin, ettei keväällä tarvitsisi korjailla omia jälkiään) ja hajoittelin vielä viimeisiä lumikasoja. Jospa se lumi sulaisi täältäkin, kun 30 km päässä kukkii jo krookukset ja on ihan kevät. Höh.

Pääsiäisenä teimme yhtenä iltana lohiconfitia ja rosmariiniperunoita. Lohiconfitin ohjeen saat täältä. Rosmariiniperunoiden määriä en tietenkään enää ihan tarkalleen muista, mutta eiköhän tästä kiinni saa. Aivan upean makuisia, vaihtoehto valkosipuliperunoille. Ja siis valkosipuliperunoita emme tehneet, koska siskon mies ei tykkää valkosipulista(!).

Rosmariini tykkää perunasta ja toinen päin.

Rosmariiniperunat

2 kg rosamundaperunoita
Tuoretta rosmariinia
Suolaa
4 dl kermamaitoa / kevytkermaa

Kuori perunat ja viipaloi ne ohuen ohuiksi viipaleiksi. Lado perunoita vuokaan ja ripottele väliin suolaa. Asettele rosmariininoksia aika ajoin niin, että niitä tulee kolmeen väliin. Jätä muutama oksa päällimmäiseksi. Kaada kerma vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti.

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: