Skip to content

Kesäkeitto sulatejuustoliemellä

kesäkuu 16, 2010

Joku kerta, kun olin työreissussa, odotti kotona ihana ja hyväntuoksuinen yllätys. Mies oli tehnyt kesäkeittoa. Kesäkeitto on hänen suuri lempparinsa, ja kyllä siitä pidän minäkin. Mutta tämä oli ihan erityisen hyvää, sillä mies oli tehnyt liemen sulatejuustoon, samaan tapaan kuin minä kalakeiton. Siis kertakaikkisen hyvää, suosittelen. Sopii muuten hyvin juhannukseen. Siispä ihanaa juhannusta kaikille!

Koskenlaskija sopii keiton liemeen kuin nenä päähän.

Kesäkeitto

Uusia perunoita
Muutama porkkana
Pala kukkakaalia
Papuja
Koskenlaskijaa (keiton määrästä riippuen 1/2 – 1 pkt)

Kasvikset keitetään kypsäksi vedessä järjestyksessä perunat, porkkanat, kukkakaali ja pavut. Juuri ennen kypsymistä lisätään sulatejuusto paloina ja annetaan liota veteen. Maustetaan tarvittaessa suolalla ja halutessaan valkopippurilla ja vaikka ruohosipulilla.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: